Nieuws

Tweede Androidtelefoon Blackberry is herpakt Alcatel-toestel

Blackberry brengt een tweede Androidtoestel uit: de DTEK50. Het wint alvast geen prijs voor origineel design, want de smartphone is eigenlijk een Alcatel Idol 4s met extra veiligheidssoftware.

Ondanks stijgende verliezen blijft Blackberry vasthouden aan zijn smartphones. De DTEK50 is de tweede Androidworp van het bedrijf. Het kenmerkende fysieke toetsenbord is deze keer achterwege gelaten, in tegenstelling tot de Blackberry Priv. Dat is geen verrassing als je weet dat de DTEK50 grotendeels hardware recycleert van de Alcatel Idol 4s.

Zoek de verschillen

Blackberry probeert met de DTEK50 een heel andere aanpak uit dan bij de Priv, die in de markt werd gezet als een premiumsmartphone met ditto prijskaartje. Die keuze liep echter slecht af voor het Canadese bedrijf. Deze keer wendt het zich dus naar het middensegment en krijgt de DTEK50 een richtprijs mee van 339 euro. Blackberry zet het toestel in de markt als “‘s werelds veiligste Android smartphone”.

De hardware is nagenoeg identiek aan die van de Alcatel Idol 4s, al krijg je er geen gratis VR-bril bij. Het bezit een 5,2-inchscherm met een resolutie van 1.920 x 1080 pixels. Een Snapdragon 617 drijft het toestel aan, met 16 GB aan uitbreidbaar geheugen en 3 GB RAM. Verder krijg je ook een 13MP/8MP camera-combo en een batterij van 2.610 mAh. De enige twee aspecten die de hardware van de DTEK50 en de Idol 4s onderscheiden zijn het logo op de achterkant en een iets hoger kloksnelheid van 1,7 GHz voor de Blackberry.

Veiligheid

[related_article id=”176463″]

Blackberry poogt het verschil te maken via de software. Die is uitgerust met verschillende veiligheidsfuncties zoals een versterkte kernel, Blackberry’s Root of Trust en uiteraard de DTEK beveiligings-app van de smartphonefabrikant die de privacy van gebruikers moeten beschermen. Het toestel is vandaag te bestellen in acht landen, op 8 augustus start BlackBerry met leveren. België zit er niet bij, maar Nederland wel.

Blackberry lanceert normaal gezien nog een tweede midrange smartphone dit jaar, een toestel dat wel een fysiek toetsenbord zal hebben. Het zou “de dunste Blackberry” ooit moeten worden volgens gelekte informatie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business