Nieuws

Intel werkt aan concurrent voor HoloLens

Intel zou aan een eigen AR-bril werken die volgende maand op Intels Developer Forum wordt onthuld. Het zou daarmee concurreren met de HoloLens van Microsoft
Intel Recon Jet smart glasses
Intel zal volgende maand een eigen augemented reality (AR)-bril presenteren op zijn Developer Forum, de Remote EyeSight smart glasses. Dat meldt PCWorld. Er zijn nog weinig details bekend, maar de nieuwe bril zou elementen bevatten van Google Glass en Microsoft HoloLens.Fabrikanten lijken een race te houden om als eerste voet aan wal te zetten wat AR betreft. Oculus en HTC deden het al met virtual reality, maar voor zakelijk gebruik lijkt vooral augmented reality naar voor te worden geschoven. Microsoft is voorlopig de bekendste fabrikant die sleutelt aan de HoloLens, maar het bedrijf zou weleens concurrentie kunnen krijgen van Google.Het bedrijf uit Mountain View kocht eerder al Magic Leap, dat werkt aan aan zogenaamde mixed reality. Dat combineert eigenschappen van AR en VR. Google zou de technologie van Magic Leap toepassen om sterk in te zetten op AR. De mixed reality-bril zou andere projecten als Cardboard en Daydream – een nieuw VR-platform van Google dat in het najaar gelanceerd wordt – overstijgen.
Microsoft HoloLens

Remote EyeSight smart glasses

En dat brengt ons bij Intel. Het zou niet de eerste keer zijn dat het bedrijf een slimme bril op de markt brengt. Intel lanceerde eerder al de Recon Jet smart glasses. Een bril die net als bijvoorbeeld een fitnesshorloge informatie toont over sportactiviteit.Voor zijn AR-bril zou Intel vermoedelijk wel op een heel andere invalshoek mikken. Volgens PCWorld zou de Remote EyeSight smart glasses gebruik maken van Intels Collaborations Suite. Die is gefocust op samenwerking binnen bedrijven via augmented reality. Voorlopig wilde Intel nog niet reageren, maar PCWorld stelt wel dat een woordvoerder kon bevestigen dat AR en VR een belangrijke focus zullen worden op het Intel Developer Forum.Dat AR en VR een belangrijke focus wordt voor Intel is een goede zaak. Intel lijdt voorlopig heel sterk onder de krimpende pc-markt. Het is opvallend dat bedrijven als Microsoft en Nvidia daar minder last van ondervinden. Zij zijn er veel beter in geslaagd om nieuwe inkomsten te halen uit andere divisies.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business