Nieuws

Hyperloop opent eerste fabriek

Elon Musk wil volgend jaar een werkend prototype van de hyperloop afhebben. Een fabriek in de Verenigde Staten moet hierbij helpen.

Hyperloop One heeft zijn eerste fabriek geopend in North Las Vegas. Het gebouw, Hyperloop One Metalworks genaamd, is zo’n 10.000 vierkante meter groot en zal de nieuwe thuis worden van 170 werknemers. Ingenieurs, machinisten en lassers zullen verschillende componenten voor de DevLoop, het prototype van de Hyperloop, bouwen en testen.

De opening van de fabriek van Hyperloop One komt geen dag te vroeg. Elon Musk wil namelijk al in 2017 een werkend prototype van de supersonische trein afhebben. Verder wil de Tesla-man in 2020 een eerste deel van een traject tussen Bratislava en Wenen afhebben. Dit traject kan ervoor zorgen dat je in acht minuten van de ene hoofdstad naar de andere kan reizen.

Dat de bouw van een werkend prototype nu pas echt van start gaat, wil niet zeggen dat de technologie van Elon Musk nog onbeproefd is. In mei testte Hyperloop One namelijk al een schaalmodel van drie meter uit. Tijdens de succesvolle proefrit haalde de trein een snelheid van honderd kilometer per uur op 1,1 seconde tijd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business