Nieuws

Samsung behaalt grootste winst in twee jaar dankzij Galaxy S7

Samsungs kwartaalinkomsten leveren het bedrijf de grootste winst in twee jaar tijd op. De grote held in het verhaal is de Galaxy S7.

De Samsung Galaxy S7 en S7 Edge werden erg goed onthaald, en dat is te zien aan de verkoop van de toestellen. Dankzij zijn vlaggenschiptelefoons behaalt Samsung de grootste winst in twee jaar tijd. Al deed ook de verkoop van midrange- en budgettelefoons het goed.

De inkomsten van het afgelopen kwartaal waren goed voor 45,2 miljard dollar. Samsung behaalde een winst van 7,2 miljard dollar. Dat wil zeggen dat de inkomsten vergeleken met vorig jaar de hoogte in gingen met 5 procent, en dat Samsung 18 procent meer winst maakte.

Het zijn dus vooral de Galaxy S7 en de S7 Edge die aan de basis liggen voor de sterke cijfers. Opvallend is wel dat het de duurdere S7 Edge is die goed was voor meer dan de helft van de inkomsten van de twee nieuwe vlagegnschepen.

Samsung verwacht dat de verkoop voor het volgende kwartaal in balans blijft. Zeker als ook de nieuwe Galaxy Note 7 uit de startblokken zal schieten. Dat toestel zal dinsdag worden aangekondigd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business