Nieuws

Android 7 Nougat komt uit in augustus

Deze maand nog komt het nieuwste Android OS uit, zo zegt notoir Android-klokkenluider Evan Blass. De Nexus 5 krijgt geen ondersteuning meer.

Android 7, ook gekend als N, Nougat of Namey McNameyface, zal deze maand nog beschikbaar worden voor Nexus-eigenaars. Oorspronkelijk mikte Google op een release ergens in het derde kwartaal en het ziet er nu naar uit dat die zelfopgelegde deadline met een erg ruime marge zal gehaald worden. Dat zeggen notoir Android-klokkenluider Evan Blass en Tweakers.

[related_article id=”183993″]Naast vele beveiligingspatches, nieuwe beveiligingsfuncties en wat thematische aanpassingen zal de upgrade ook enkele volledig nieuwe functies met zich meebrengen, zoals ‘picture-in-picture’-mogelijkheden. Zo zal het mogelijk zijn om te Netflixen terwijl je Facebookt.

Opvallend genoeg zal de Nexus 5, die in 2013 op de markt kwam, geen ondersteuning krijgen voor Android 7. Daarmee komt een einde aan de levenscyclus van een van de meest populaire Nexus-toestellen ooit. De Nexus 5x krijgt de update uiteraard wel. Wanneer andere merken de update zullen uitrollen, is nog koffiedik kijken, maar verwacht je zeker aan een vertraging van enkele maanden tot een jaar.

Hoewel de vroege uitrol voorlopig enkel berust op het gerucht uit de mond van Blass, die slechts zelden de bal misslaat, lijkt ook LG (onbewust) de uitrol te bevestigen. Op de Koreaanse versie van diens website staat namelijk dat de LG V20 standaard Android N zal draaien. En laat LG dat nieuwe model nu net begin september gaan voorstellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business