Nieuws

Windows-telefoons krijgen officieuze Pokémon Go

Een ontwikkelaar heeft het op zich genomen om een niet-officiële versie van Pokémon Go te bouwen voor Windows 10 Mobile. De app is beschikbaar om te sideloaden.
amirraizat / Shutterstock.com

Pokémon Go is officieel niet voor Windows 10 Mobile beschikbaar, maar dat houdt de fans niet tegen om daar zelf een mouw aan te passen. Een ontwikkelaar heeft het op zich genomen om een Windows-versie van het populaire spel te maken.

[related_article id=”183953″]

PoGo-UWP, zoals de app werd genoemd, is gebaseerd op het Universal Windows Platform en is – samen met de broncode – terug te vinden op Github. Je hoeft er dus niet naar op zoek te gaan in de Windows Store, maar zal de app moeten sideloaden op je toestel. Een lezer maakte ons attent op deze video van Windows Central waarin stap voor stap wordt uitgelegd hoe je dat doet.

De app is alleen compatibel met Windows 10 Mobile. Wie nog op een oudere versie zit, is er aan voor de moeite. Om van de applicatie gebruik te maken, moet je een Pokémon Trainer Club-account hebben. Dat kan je hier aanmaken.  Ook zal je de eerste keer via de officiële versie moeten aanmelden, eventueel met een Android-emulator zoals BlueStacks, om je startpokémon te kiezen. Nadien kan je aan de slag met PoGo-UWP.

Er wordt nog volop aan de app gesleuteld en zijn nog niet alle functies van de officiële versie aanwezig. Zo ontbreken de gyms nog, kan je geen eieren uitbroeden en is ook de Pokédex nog niet geïmplementeerd. Wel kan je pokémon vangen en Pokéstops bezoeken. De ontwikkelaar waarschuwt dat het nog maar om een bètaversie gaat en de app nog regelmatig kan crashen.

Voorlopig is PoGo-UWP de enige manier waarop Windows-gebruikers met de app aan de slag kunnen. Ondanks een petitie die door meer dan 100.000 fans werd ondertekend, heeft Niantic met nog geen woord gerept over eventuele ondersteuning voor Windows. Microsoft gaf eerder wel al aan dat het de app graag naar zijn platform wil halen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business