Nieuws

Elon Musk koopt eigen zonnepaneel-bedrijf

Musk en Tesla kopen SolarCity voor 2,6 miljard dollar. Tesla wordt zo een gigant in hernieuwbare energie, terwijl SolarCity toekomstperspectieven krijgt.

Tesla koopt het Amerikaanse SolarCity voor 2,6 miljard dollar. SolarCity is een gigant in de sector van hernieuwbare energie. Het bedrijf specialiseert zich in de uitrol van zonnepanelen. Tesla wil met de acquisitie een verticaal geïntegreerd bedrijf worden in de groene energiemarkt. Met SolarCity in handen heeft Tesla controle over de energie van het moment dat ze op een zonnepaneel valt, via de supercharger tot in de batterij van één van zijn eigen voertuigen.

De overname is op z’n minst opmerkelijk te noemen, aangezien Musk in essentie 2,6 miljard dollar neertelt voor een bedrijf dat hij al heeft. Elon Musk is immers hoofdaandeelhouder van zowel Tesla, waar hij ook CEO is, als SolarCity, waar zijn neef Lyndon Rive met de plak zwaait. Musk en Rive hebben in het kader van de eerlijkheid niet meegestemd over de deal, die nog niet helemaal finaal is. Solar City heeft nu nog 45 dagen de tijd om een beter bod te zoeken. Of dat er zal komen, is hoogst onwaarschijnlijk. Eigenaars van SolarCity-aandelen zien hun portfolio vervangen worden door aandelen van Tesla zelf.

Musk liet in juni van dit jaar al verstaan dat hij SolarCity graag door Tesla wilde laten opslokken. De ondernemer ziet een toekomst van zonnedaken met geïntegreerde batterijen, voortbouwend op Tesla’s eigen batterijtechnologie.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business