Nieuws

Android waarschuwt wanneer iemand inlogt op je Google-account

In een poging om onder meer kredietkaartfraude tegen te gaan, rolt Google een functie uit die een melding geeft op je smartphone.

[related_article id=”184407″]Kredietkaartfraude komt voornamelijk voor in de VS, maar dat wil niet zeggen dat de nieuwste Android-functie voor ons geen nut heeft. Onze belangrijkste gegevens worden systematisch opgeslagen op onze smartphone, wat extra beveiliging nooit overbodig maakt. Daarom zal Android je voortaan waarschuwen als iemand toegang krijgt tot je Google-account.

Momenteel gebeurt dat reeds via e-mail. Niet iedereen krijgt echter meteen die meldingen te zien, waardoor een inbreker heel wat schade kan aanrichten vooraleer je merkt dat er iets niet pluis is. Met de nieuwe pushmeldingen voor Android zal je meteen worden gewaarschuwd, zodat je gespuis zo snel mogelijk de pas kan afsnijden.

Volgens Google zijn mensen ook vier keer meer geneigd om verdachte activiteit te controleren wanneer ze de melding te zien krijgen via een pushbericht. Is het nieuw-verbonden toestel toch het jouwe, dan kan je natuurlijk aangeven dat de activiteit toch niet zo verdacht is, waarna het leven toch weer gewoon verdergaat.

De functie zal voor (vermoedelijk) iedereen beschikbaar worden binnen de twee weken. De functie wordt eerst uitgerold voor de meer experimentele gebruikers, waarna de rest van de wereld volgt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business