Nieuws

Blackberry Hub nu ook beschikbaar op Android

Een van Blackberry's meest kenmerkende diensten, de Hub+, maakt zijn intrede op Android.

 

Als onderdeel van de recente ondersteuning van Android op Blackberry hardware, heeft het Canadese bedrijf de Hub+ software beschikbaar gemaakt voor alle Androidtoestellen. Om het programma te kunnen gebruiken moet je Android Marshmallow draaien, de laatste versie van het mobiele besturingssysteem.

Alles-in-een

Blackberry Hub+ is een van de opvallendste functies die je in het Blackberry-ecosysteem terugvindt. De software groepeert al je binnenkomende berichten – Facebook, Whatsapp, e-mails, notificaties, etc. – in één allesomvattende feed. Niet iedereen is meteen weg van die toevloed aan communicatie, zo kan onze collega getuigen die een maand aan de slag ging met een Blackberry, maar de functionaliteit heeft zijn fans.

De Hub+ voor Android is niet gratis. De dienst werkt met een abonnement: je betaalt maandelijks 99 dollarcent. Of dit ook de geldende kostprijs in Europa zal zijn, heeft Blackberry niet verduidelijkt. Geïnteresseerden kunnen een gratis trial uitproberen van 30 dagen. [related_article id=”176463″]

Zwanezang

Het is een logische stap voor Blackberry om zijn software los te weken van zijn hardware. Het bedrijf worstelt al verschillende jaren met een steeds dieper wegzakkende verkoop van smartphones, terwijl het wel winst weet te puren uit zijn software. De verkoop van Androidtelefoons was een radicale beslissing om uit die impasse te geraken, het openstellen van programma’s voor andere besturingssystemen is een volgende fase. CEO John Chen heeft verklaard dat Blackberry zijn hardware-afdeling zal opbergen als deze geen winst weet te maken tegen het einde van het jaar. Op dit moment ziet het er naar uit dat de Blackberry-telefoon aan zijn zwanezang bezig is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business