Nieuws

Japan heeft meer oplaadpunten dan tankstations

Er zijn maar liefst 40.000 oplaadpunten voor elektrische wagens in Japan. Dit is een stuk meer dan het aantal tankstations in het land.

Het aantal oplaadpunten voor elektrische wagens in Japan heeft de hoeveelheid tankstations in het land overstegen, zo weet Nissan Motor Co. Volgens de autofabrikant zijn er maar liefst 40.000 laadpunten in Japan, wat meer is dan de 34.000 tankstations.

Een kleine nuancering is hier echter wel op zijn plaats. In zijn cijfers heeft Nissan alle oplaadpunten in het land opgeteld. Dit houdt in dat zowel gewone laders en snelladers als privé-oplaadpunten bij het totaal zijn gerekend. Bovendien bestaan veel oplaadpunten maar uit één of twee laders, terwijl aan een tankstation vaak acht wagens tegelijk kunnen tanken. Ook duurt een tankbeurt een stuk korter dan de tijd dat een elektrische wagen nodig heeft om opgeladen te worden.

Toch tonen de cijfers aan dat elektrische wagens op korte tijd populair aan het worden zijn. De technologie is nog niet zo lang op de markt te vinden en is momenteel nog steeds een stuk duurder dan klassieke auto’s. Dit heeft mensen er blijkbaar niet van weerhouden om de wagens te kopen, met een groot aantal oplaadpunten in Japan tot gevolg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business