Nieuws

Seagate breekt wereldrecord met 60 TB SSD

Seagate's ongeziene SSD van 60 TB laat de concurrentie klein lijken in vergelijking, al zal je de solid state drive spijtig genoeg niet snel in een pc aantreffen.

De nieuwe SSD van Seagate trekt meteen de maximumgrootte flink op in zijn productcategorie. Met een indrukwekkende 60 terabyte aan opslagruimte onderscheidt het zich van concurrenten als Samsung, die onlangs nog uitpakte met een SSD van 15,36 TB als ‘s werelds grootste opslagschijf. Seagate presenteerde de drive op een conferentie over storage-oplossingen.

“De 60 TB SAS SSD bevat een twee keer zo grote densiteit en vier keer grotere capaciteit dan de tweede grootste beschikbare SSD vandaag – het is het equivalent van de capaciteit die je nodig hebt om 400 miljoen foto’s op te slaan op een standaard sociaal netwerk, of 12.000 films,” aldus Seagate.

[related_article id=”183598″]De drive zal niet opduiken in gewone pc’s: ze is ontwikkeld met gebruik voor servers en datacenters in het achterhoofd. Consumenten die veel geheugenruimte nodig hebben, kijken beter naar de onlangs aangekondigde Samsung 4 TB 850 Evo of de 10 TB Seagate Barracuda Pro. Het storage-bedrijf beklemtoont dat de schijf een “flexibele architectuur” waarmee datacenters later eenvoudig kunnen uitbreiden van een 60 TB-schijf naar een 100 TB-schijf – waarbij Seagate dus impliceert dat het bezig is om die 100 TB SSD te ontwikkelen. De SAS (Serial Attached SCSI) in de naam van de drive wijst erop dat deze een design heeft dat in een standaard 3,5-inch gleuf past. Bedrijven zullen de 60 TB SAS SSD niet meteen kunnen bestellen. Seagate verwacht het product ergens in 2017 te kunnen leveren.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business