Nieuws

Google Maps laat kaarten voortaan op SD-kaart bewaren

De nieuwe ondersteuning voor MicroSD van Google Maps past een mouw aan het feit dat offline kaarten je opslagruimte snel kunnen oppeuzelen.
bron: Bloomua / Shutterstock.com

Google rolt deze week twee nieuwe functies uit voor Google Maps. Het was al mogelijk om kaarten uit de app te downloaden op je smartphone zodat je deze ook offline kon bekijken. Het bedrijf laat nu ook toe om die data op een MicroSD-kaartje te zetten. Verder brengt Google de al eerder aangekondige wifi-only modus nu officieel naar alle gebruikers.

Google Maps is niet de eerste navigatie-app die MicroSD ondersteunt. Het onlangs omgedoopt Here Maps biedt het bijvoorbeeld al even aan. De reden waarom is niet ver te zoeken: de meeste smartphones hebben niet zo’n geweldig groot geheugen. Dat noopt vele gebruikers ertoe om spaarzaam te zijn met hun megabytes. Kaarten kunnen vlug grote bestanden worden, zeker als je een ruim gebied offline beschikbaar wil hebben. Een MicroSD-kaartje kan dan verlossing brengen. Om van de functie gebruik te maken, moet je smartphone uiteraard ook MicroSD ondersteunen. Tot nu toe beperkte Google de maximale grootte van een offline kaart tot 1,5 GB. Het is niet duidelijk of het bedrijf die limiet zal optrekken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business