HP stream

HP geeft zijn budgetvriendelijke Stream-lijn een update en zal drie nieuwe Windowslaptops aanbieden. Onder andere de batterij en het wifi-bereik zijn verbeterd.

HP stream

HP heeft zijn Stream line-up onder handen genomen en gaat drie nieuwe modellen lanceren. De Windowslaptops met klein prijskaartje krijgen dit jaar nieuw designopties, een grotere batterij en een verbeterde wifi-antenne. Daarnaast introduceert de fabrikant ook een nieuw 14-inch- en 11,6-inchmodel met een scherm dat 360 graden kan draaien.

HP Stream wordt beschouwd als het Windows-antwoord op de Google Chromebook door zijn bescheiden specificaties, een focus op de cloud en een budgetvriendelijke kostprijs. De nieuwe lichting Stream-laptops bestaat uit twee 11,6-inchmodellen en een 14-inchsysteem. Die krijgen onder andere een vernieuwde dubbele wifi-antenne die het 802.11ac-protocol ondersteunt. Ook de batterijen van de toestellen zouden het langer kunnen uitzingen dan voorgangers, aldus HP. Daarnaast zal de fabrikant de nieuwe modellen in vier kleuren aanbieden: blauw, paars, wit en (enkel voor het 360°-model) zwart. Bij sommige laptops zal je kunnen opteren voor een HD-touchscreen en HD WLED display met een laag die weerkaatsing van licht tegengaat.

Het 11,6-inchmodel is te verkrijgen als standaardlaptop of met een x360-scherm dat volledig rond de as kan draaien. Deze Windows 10 pc bevat een Intel Celeron N3060-chip, 4 GB RAM en een SSD met 32 GB geheugen. De basisconfiguratie komt met een resolutie van 1.366 x 768 pixels. Net dezelfde specifiacties vind je bij het instapmodel van 14-inch. De nieuwe HP Stream 11 zal op 24 uagutus beschikbaar zijn met een richtprijs van 200 dollar, de HP Stream 14 lanceert op 7 september aan 220 dollar. Het x360-model zal op een nog onbekende datum in september in de rekken liggen, voor 250 dollar.