Nieuws

Windows 10 Mobile verjaardagsupdate rolt eindelijk uit

Later dan de computers en later dan oorspronkelijk gepland rolt de verjaardagsupdate nu ook uit voor compatibele smartphones.

De grote Windows 10 verjaardagsupdate komt eindelijk naar de mobiele toestellen. Wie een Windows-smartphone bezit, heeft het afgelopen jaar gespendeerd aan wachten. Windows 10 is ondertussen al een jaar uit, al hadden de smartphones daar lange tijd geen weet van. De upgrade voor bestaande modellen ging oorspronkelijk beschikbaar zijn bij het begin van dit jaar. Uiteindelijk was het wachten tot eind maart. De verjaardagsupdate loopt gelukkig minder achter op schema.

Begin augustus zag het ernaar uit dat de verjaardagsupdate voor smartphones beschikbaar ging zijn vanaf 9 augustus. Uiteindelijk loopt Microsoft dus maar een dikke week achter op schema. Theoretisch gezien althans, aangezien het nog enkele dagen tot weken kan duren voor iedereen de update binnenkrijgt. De uitrol verloopt zoals gebruikelijk gefaseerd.

De update heeft voor mobiele toestellen minder nieuwigheden in huis dan voor computers. Uiteraard ben je meteen mee met de nieuwste veiligheidsupdates. Daarnaast krijg je enkele handigheden die te lang op zich lieten wachten, zoals een snelkoppeling naar de camera, knoppen om je media te beheren op je startscherm en een sterk verbeterde Skype-app. De liefhebbers krijgen tevens nog nieuwe emoji.

De update rolt gestaag binnen bij elke gebruiker. Kan je niet wachten en wil je meteen weten of je al kan updaten, ga dan naar je instellingen, update & security en selecteer daar telefoonupdates. Ten slotte kan je tikken op controleren op updates.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business