Nieuws

BMW lanceert slimme mobiele assistent met Google Now-allures

Dat het internet en wagens steeds meer hand in hand gaan, is BMW niet ontgaan. De splinternieuwe BMW Connected-applicatie moet bestuurders de integratie geven die ze verwachten.

BMW gaat er al jaren prat op voorvechter te zijn van innovatie in het autolandschap. De wagens zijn uitgerust met zowat de geavanceerdste software op de markt dankzij inspanningen van BMW zelf en partners zoals Nuance. De autobouwer heeft dan ook al een enkele applicaties voor zijn wagens ter beschikking. De vier apps, Connected Classic, Connected for 7 Series, Remote en i Remote worden nu geconsolideerd in één slimmere applicatie: BMW Connected.

Alles in één

Gebruikers van de oude apps zullen stapsgewijs overgezet worden naar de nieuwe overkoepelende app. BMW rolt Connected in eerste instantie uit op iPhone. “Ondanks het grotere marktaandeel van Android wereldwijd, is iOS voor ons belangrijker”, legt woordvoerder Pieter De Wit uit. “Zo’n 70 procent van onze klanten bezit een iPhone.” Een Androidversie komt wel dit jaar nog uit.

BMW Connected zal uiteraard alle diensten en functies van de oude apps overnemen. Denk daarbij aan bediening vanop afstand van de vergrendeling, de acclimatisering, de lichten en de claxon. Wie met een hybride rijdt, kan de status van de batterij bekijken en laadschema’s aanpassen.

Google Now voor BMW

Connected introduceert echter een volledig nieuw luik. BMW stopt een soort Google Now-functionaliteit in de app, en maakt daarvoor gebruik van de eigen Here-kaarten, Apple Maps-navigatie, en machine learning in de Microsoft Azure-cloud. Je BMW-connected app zal leren waar je woont en waar je werkt. De dienst zal verder synchroniseren met je agenda, om je zo te verwittigen wanneer je moet vertrekken om ergens tijdig te raken. De actuele verkeerssituatie wordt daarbij in rekening gebracht. Bovendien kan je vanuit de app een route kiezen en de navigatie starten. Die gegevens worden dan doorgestuurd naar je wagen.

Praten met de BMW

Connected is compatibel met andere apps op je iPhone. Iedere applicatie die het delen van een locatie ondersteunt, kan op die manier praten met BMW’s dienst. Zo kan je rechstreeks vanuit Yelp een bestemming naar de navigatie van de wagen sturen. Op zich is Connected niets revolutionairs, de verregaande integratie met de wagen is wel uniek. Andere merken ondersteunen al slimme functies met een applicatie. Zo kan je ook bij Volkswagen al bestemmingen naar de navigatie van je wagen sturen.

Connected is voorlopig wel de meest allesomvattende dienst. Wie er ten volle gebruik van maakt, krijgt een soort BMW-versie van de Google-assistent. Google zelf heeft voor alle duidelijkheid niets met de app te maken.

Compatibiliteit

Connected zal de meeste BMW’s ondersteunen. Een simkaart is immers automatisch ingebouwd. Je zal de remote services wel als optie moeten activeren. We zagen de app tijdens een korte demo in actie. Weinig verrassend doet de applicatie precies wat BMW adverteert. Commando’s zijn wel enkele seconden onderweg van je telefoon naar de wagen. Ze passeren immers via de servers van BMW in Munchen, wat voor een extra beveiligingslaag zorgt. Ook zonder auto kan je de app gebruiken, al is de meerwaarde tegenover andere applicaties in dat geval beperkter. De applicatie is vanaf vandaag te downloaden in de app store.

Hotspot

Tijdens de voorstelling van de applicatie toonde BMW nog enkele andere nieuwe functies. Zo kan je voortaan een hotspot in je wagen installeren, die voor betere connectiviteit moet zorgen dan de mobiele dataverbinding via je smartphone. Voor de dataverbinding werkt BMW samen met Deutsche Telecom. Verder laat de fabrikant weten dat Carplay naar zijn wagens komt, wat dan weer een logische extensie van het Apple-ecosysteem is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business