Nieuws

Microsoft lost batterijproblemen Surface Pro 3 op met software-update

Enkele maanden geleden zakte de autonomie van de Surface Pro 3 bij veel gebruikers onder het uur. Een software-update kan hier verandering in brengen.

windows-10-store-surface-pro-3 (Small)

Kort nadat Microsoft in mei een firmware-update uitrolde, zakte de autonomie van de Surface Pro 3 bij veel klanten drastisch. Velen gingen te raden bij de klantendienst van Microsoft, waar ze geen bevredigend antwoord kregen. Aangezien de garantieperiode bij veel klanten al verstreken was, zat er voor hen niets anders op dan vervangingskosten te betalen van 450 dollar of meer. Nu blijken deze extra kosten niet nodig te zijn.

“We kunnen bevestigen dat de batterijproblemen van de Surface Pro 3 niet hardware-gerelateerd zijn, maar opgelost kunnen worden met een software-update. Ons team heeft aan een update gewerkt die het probleem kan oplossen en test het momenteel uit. Wanneer de update is geslaagd voor onze kwaliteitstesten zal het worden uitgerold,” staat te lezen in een bericht van Microsoft.

Dit is erg goed nieuws voor eenieder die momenteel een Surface Pro 3 heeft met een autonomie van minder dan een half uur. Microsoft laat echter niet weten of de update de batterij van de toestellen volledig terug naar hun oude glorie kan herstellen. Ook de exacte datum waarop de update zal worden uitgerold, is voorlopig niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zie jij heil in de toekomst van VR?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Clickx 417

Clickx 417

Bestel nu!

Business