Nieuws

Steeds meer schermproblemen met iPhone 6 en 6 Plus

#Bendgate laat zich ook vandaag nog steeds voelen: de buigbaarheid van de eerste generatie 6-toestellen zorgt voor meer en meer schermproblemen.

Niet zolang na de lancering van de iPhone 6-reeks kwam er reeds narigheid boven water: erg veel toestellen bleken buigbaar net onder de volumeknoppen. Het duurde dan ook niet lang vooraleer #Bendgate een ‘trending topic’ was op alle sociale netwerksites. Bijna twee jaar na de lancering blijkt de buigbaarheid van de modellen nog steeds voor erg veel problemen te zorgen.

Zo melden de professionele brokkenmakers van ifixit.com dat er nog steeds een erg hoog aantal gebruikers gewag maken van schermen die niet meer functioneren. In deze gevallen zien gebruikers bovenaan het scherm een flikkerende grijze balk of reageert het scherm niet meer. Dat komt omdat op de buigzame plekken controllers worden geplaatst die de aanrakingen op het scherm registreren en omzetten in acties.

Schermreparatie ten spijt

In de 6s- en 6s Plus-toestellen zitten de controllers ergens anders en zijn ze verstevigd, maar de eerste generatie 6-toestellen heeft dus pech. Reparateurs merken problemen bij ongeveer één op vier Plus-toestellen; bij gewone 6-modellen komt het probleem minder vaak voor.

Ifixit laat overigens weten dat een schermvervanging weinig zoden aan de dijk brengt. De controllers zijn daarmee namelijk niet gewijzigd. Dat maakt een reparatie ontzettend duur, terwijl reparateurs aanraden om zoveel mogelijk gebruik te maken van een garantieherstelling, aangezien een nieuw toestel in dit geval de beste garanties biedt op een goed werkend toestel.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business