Nieuws

Alcatel werkt aan 360-gradencamera voor je smartphone

Met behulp van de 360-gradencamera van Alcatel kan je met je smartphone VR-content creëren.

Alcatel wil graag marktleider worden in mobiele virtual reality. Om deze reden levert het bedrijf zijn Idol 4S standaard met een VR-bril. Tijdens IFA 2016 onthult Alcatel bovendien dat het werkt aan een 360-gradencamera die aan je smartphone kan worden aangesloten. Hierdoor kan je je eigen VR-content maken.

De Alcatel 360 bestaat uit twee fish eyecamera’s van 210 graden. Je kan het toestel in de micro-USB-poort pluggen van een Alcatel Idol 4, 4S, of POP 4S. De aansturing van de camera gebeurt via een app die je gratis kan downloaden. Doordat de camera gebruik maakt van de GPU, CPU en batterij van je smartphone is het toestel klein en kostenefficiënt.

“Doordat de Alcatel 360 gebruik maakt van een standaard micro-USB-stekker kan je de camera normaal gezien eveneens met andere Android-toestellen gebruiken. We zullen dit echter niet actief uittesten,” laat Alcatel weten.

De 360-gradencamera van Alcatel is momenteel nog in prototypefase. Alcatel heeft twee verschillende versies van zijn camera klaar. De eerste is plat en ongeveer half zo groot als een kredietkaart. De tweede versie is daarentegen bolvormig en zal naar alle waarschijnlijk in Europa worden uitgerold.

De Alcatel 360 zal in het eerste kwartaal van 2017 worden uitgerold en zal ongeveer 150 euro kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business