Nieuws

OnePlus versmelt Oxygen OS met iOS-kloon voor snellere updates

De Chinese smartphonebouwer gaat Oxygen samenvoegen met Hydrogen om het updateproces drastisch te verkorten. Wat betekent dat voor de Android-ervaring?

[related_article id=”184554″]Chinese smartphonebouwer OnePlus gaat zijn twee besturingssystemen samenvoegen om updates sneller door te voeren. Naar goede gewoonte duurt het steeds weer veel te lang vooraleer een nieuwe versie van Android de consument bereikt. Alleen de Nexus-toestellen die in samenwerking met Google werden ontwikkeld krijgen nieuwe versies meteen binnen.

Wij, westerse gebruikers, zijn het best vertrouwd met OnePlus’ OxygenOS. Na de implosie van de samenwerking met Cyanogen, ging OnePlus een eigen koers varen. Na de One zou geen enkel toestel meer draaien op de afgeleide van CyanogenMod, maar zouden ze daarentegen gaan werken op een zelf ontwikkeld besturingssysteem: Oxygen OS. Voor de westerse wereld is Oxygen een bijna-stock-ervaring die doet denken aan wat de Nexus-toestellen meekrijgen, en dan aangevuld met enkele kleine, eigen functies.

De ‘Shelf’ in Oxygen OS.

De Chinese markt krijgt dan weer Hydrogen OS voorgeschoteld. Deze iOS-kopie moet OnePlus aantrekkelijk maken op een markt die tot voor kort nog werd bestempeld als een groeimarkt, maar ondertussen wist op te groeien. OnePlus zegt dat deze samenvoeging van besturingssystemen het updateproces moet versnellen. Beide ontwikkelingsteams werden naar verluidt reeds samengevoegd tot één grote ploeg.

Dood en begraven

Naast een sneller proces zal de samenvoeging echter ook betekenen dat fanaten van een compromisloze Android-ervaring bedrogen uitkomen. Aangezien OnePlus nu met één OS twee erg verschillende markten tevreden zien te houden, kan het niet anders dan dat de uitkomst ergens in het midden zal liggen.

Dat betekent volgens Tweakers mogelijk de dood van de applicatieschuif, het verdwijnen van de Shelf en een saaiere, Apple-gerichtere look. Als compromis krijg je dan wel sneller Nougat of Oreo(?) op je toestel. Voorlopig is nog niet geweten wanneer OnePlus start met de overstap.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business