Nieuws

LG brengt eerste smartphone met Android Nougat uit

Google gaat met de prijs lopen voor het eerst upgraden van zijn toestellen naar Android Nougat. LG weet echter een primeur te halen door als eerste fabrikant een smartphone uit te brengen met Android 7.0.

LG heeft de opvolger van de V10 aangekondigd. Deze  smartphone luidde het tijdperk in van een nieuwe reeks toestellen in LG zijn aanbod en staat voornamelijk bekend voor zijn twee schermen en uitmuntende geluidskwaliteit. Ook de LG V20 bevat een tweede scherm en zal een genot zijn om naar te luisteren.

[related_article id=”185119″]

De V20 bevat een Qualcomm Snapdragon 820-processor, 4 GB RAM en 64 GB opslagruimte. Je kan de opslagruimte uitbreiden tot 2 TB met een microSD-kaart en de batterij heeft een capaciteit van 3.200 mAh. Deze batterij kan je erg snel opladen via de USB-C-poort. Bovendien zal de smartphone volgens LG een alledaagse val zonder problemen overleven.

De nieuwe smartphone van LG zal onmiddellijk op Android Nougat draaien. Hierdoor is LG de eerste fabrikant dat een toestel aanbiedt met het nieuwste besturingssysteem van Google. Bovendien kan je eveneens Google zijn nieuwe In Apps-zoekfunctie gebruiken. Met deze functie kan je naar contacten, foto’s en video’s zoeken in apps van Google en andere bedrijven. De In App-zoekfunctie zal je via een shortcut in het tweede scherm kunnen bereiken.

Ook op het vlak van audiokwaliteit wil LG zich onderscheiden. De smartphone komt met een 32 bit hi-fi quad DAC. De V20 zal dus vier digital-to-analog converters bevatten, wat volgens LG eveneens een primeur is voor smartphones. Bovendien ondersteunt het toestel losless audioformaten, zoals FLAC, DSD, AIFF en ALAC. Wie regelmatig naar muziek luistert via zijn smartphone zal duidelijk een verbetering in geluidskwaliteit kunnen merken.

De LG V20 komt in eerste instantie niet in Europa op de markt, al zou daar – net als bij de V10 – op termijn nog verandering in kunnen komen. Bij LG België hopen ze het toestel binnenkort ook in onze contreien te kunnen introduceren, zo vertelt Jeroen Peeters, Manager Engineering bij LG aan Geekster.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business