Nieuws

Samsung haalt eigen batterij uit Note 7

Na het batterijdebacle van de Samsung Note 7 stopt het bedrijf met eigen batterijen te gebruiken. Zeventig procent van alle Notes zijn uitgerust met zo’n batterij.

[related_article id=”185659″]Niet alleen SpaceX heeft problemen met voorwerpen die de lucht in (moeten) vliegen. Ook Samsungs Galaxy Note 7 blijkt net iets explosiever dan gezond is. Nadat het bedrijf zo’n 35 gevallen wist te identificeren waarbij een toestel ontplofte, riep het wereldwijd alle toestellen terug. Een zware klap voor Samsung, met grote gevolgen voor dochterbedrijf Samsung SDI, dat de batterijen aanlevert.

Samsung SDI zou naar verluidt zo’n zeventig procent van alle batterijen voor de Note 7 hebben aangeleverd. De overige dertig was voor rekening van een Chinees bedrijf; toestellen met deze andere batterij zijn bestemd voor de Chinese markt, waar vooralsnog geen problemen worden gemeld.

Samsung zou nu stoppen met zijn eigen batterijen te gebruiken voor de Note 7, wat bevestigd wordt aan de Korean Herald door enkele ingewijden binnen het bedrijf. Vermoedelijk komen maar liefst 1,5 tot 2 miljoen toestellen in aanmerking voor de terugroepingsactie die Samsung op poten zetten, wat het bedrijf een dik miljard in euro zal kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business