Nieuws

iOS 10 beschikbaar vanaf 13 september voor iPhone en iPad

Apples nieuwste versie van zijn mobiele besturingssysteem is vanaf 13 september beschikbaar als gratis update voor compatibele iPhones en iPads.

Apple heeft zonet zijn nieuwe iPhone 7 en iPhone 7 Plus aan het publiek voorgesteld. De nieuwe toestellen draaien standaard op iOS 10, maar vanaf 13 september zullen ook oude iPhones en iPads de update ontvangen.

[related_article id=”182154″]

iOS 10 is een mijlpaalversie voor Apple en brengt heel wat grote veranderingen met zich mee. Siri wordt een stuk krachtiger met de nieuwe update en Apple breidt de samenwerking tussen iOS en macOS verder uit, zodat je naadloos tussen de twee kan wisselen. Verder zal je veel meer zaken rechtstreeks vanaf het ontgrendelscherm kunnen regelen en worden de mogelijkheden van widgets uitgebreid.

Ook Apples voornaamste applicaties die standaard op je iPhone of iPad staan geïnstalleerd, krijgen een flinke update. De Berichten-app in het bijzonder, met de introductie van grote emoji, animaties, app-integraties en meer. Ook Apple Music en Apple Maps kregen een opfrisbeurt. Nog opvallender is dat je een groot deel van deze standaard apps eindelijk van je homescreen zal kunnen verwijderen, al zullen ze nooit volledig van je telefoon of tablet worden gewist.

iOS 10 zal vanaf 13 september beschikbaar zijn als gratis upgrade voor de iPhone 5 en hoger, de iPod touch 6e generatie, de iPad mini 2 en hoger, de iPad 4, iPad Air en iPad Pro.

 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business