Nieuws

Google Spaces: je persoonlijke forum

Google heeft met Spaces een gratis dient die het midden houdt tussen Google+ en WhatsApp. Spaces is ideaal om snel webcontent te delen en te becommentariëren.

Google+ kan op een trouwe schare fans rekenen, maar de dienst kon nooit concurreren met Facebook. Google beseft dat, en haalde eerder al Photo’s uit Google+ naar een afzonderlijke app. Met Spaces recycleert de zoekgigant het Cirkel-concept voor een totaal nieuwe applicatie. De app werkt een beetje als een verzameling van privéfora die je kan delen met wie je wil.

In het hoofdvenster van de applicatie, die beschikbaar is voor Android en iOS maar ook op de pc via de browser, kan je een ‘Space’ aanmaken. Een Space is een ruimte waarin je gesprekken voert en dingen deelt. Per ruimte kan je kiezen wie er allemaal toegang heeft en mee mag posten. Je kan zoveel spaces maken als je wil, en ze telkens delen met wie je wil. De ontvanger hoeft de app zelfs niet te hebben: de uitnodiging gebeurt via een eenvoudige link en zelfs mobiel is de dienst langs de browser te gebruiken.

Snel delen

In iedere space kan je losse posts plakken. Dat kunnen gewoon tekstberichten zijn maar ook foto’s, Youtube-video’s of links van op het internet. Langs de deel-knop onderaan kan je op het web surfen en googlen, om zo meteen met een druk op de knop iets te delen met de hele groep. Op computer kan je via Chrome een plugin installeren om ook zo meteen dingen te delen in een Space.

Vervolgens kunnen deelnemers reageren op de hoofdposts en ze becommentariëren. Dat kan wederom met tekst maar ook met foto’s, video’s en enkele leuke stickers. Spaces doet ons denken aan een mengelmoes van WhatsApp en een Facebook-groep. De app lijkt ons perfect om bijvoorbeeld samen een reis te plannen, grappige vondsten op het net met een select publiek te delen of recepten uit te wisselen.

Je downloadt de mobiele applicatie via de appwinkel van je toestel (tenzij je Windows Phone gebruikt). Spaces.google.com is het adres voor de webversie.

Download Google Spaces op Android | Download Google Spaces op iOS

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business