Nieuws

Grote verkoper van DDoS-aanvallen stopgezet

Twee Israëlische tieners zijn door Israëlische politiediensten opgepakt. De twee zouden achter vele grote DDoS-aanvallen van de laatste jaren zitten.

De grootste aanbieder van DDoS-aanvallen ter wereld, vDos, ligt tijdelijk stil. Sinds het moment dat een Distributed Denial of Service (DDoS)-aanval op bestelling te verkrijgen valt, maakten twee Israëlische tieners furore. Samen zaten ze achter zowat alle grote aanvallen van de voorbije jaren. Tot vandaag, nu beiden zijn gearresteerd door Israëlische politiediensten, op aanvraag van de FBI.

[related_article id=”181855″]Yarden Bidani en Itay Huri beheerden samen vDos en maakten daar geen groot geheim van. De onderzoekers vonden al bij al redelijk makkelijk genoeg materiaal om het duo op te pakken. vDos maakte bijvoorbeeld gebruik van eer server die nadrukkelijk verwees naar Huri en zijn e-mailadres en SMS-berichten opsloeg.

Beiden stonden ook bekend om een paper over DDoS-aanvallen die ze samen schreven, terwijl Bidani’s oude Facebookprofiel een expliciete verwijzing bevatte naar AppleJ4ck, een notoir pseudoniem dat gebruikt werd om vDos te runnen. Ten slotte weigerden beide jongens om aanvallen uit te voeren die gericht waren op Israëlische websites.

Met hun criminele activiteiten wisten ze meer dan 620.000 dollar te vergaren. Beiden zijn momenteel vrij op borg, maar zitten tien dagen huisarrest uit, in afwachting van een eventuele uitlevering aan de VS. Uiteraard mogen ze de komende 30 dagen niet in de buurt komen van een toestel dat verbonden is met internet, een periode die hoogstwaarschijnlijk met enkele jaren verlengd zal worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business