Nieuws

Loopt Apples geheime autoproject op de klippen?

Apple zou tientallen medewerkers van het geheimzinnige project Titan hebben ontslagen. Trekt het bedrijf zich terug uit de auto-industrie?

Alhoewel Apple nooit heeft toegegeven dat het werkt aan een wagen, doen er al enkele jaren geruchten de ronde. Het bedrijf zou begin vorig jaar extra personeel hebben aangenomen voor zijn geheimzinnige project Titan. Veel van deze nieuwe mensen hadden een verleden in de auto-industrie. Enkele maanden later raakte bekend dat Apple tegen 2019 een elektrische auto op de markt wilde brengen. Deze plannen lijken nu van de baan geschoven. Tientallen medewerkers van het project zouden immers ontslagen zijn.

The New York Times heeft van drie anonieme bronnen vernomen dat Apple een deel van zijn zelfrijdende autoproject heeft stopgezet en enkele tientallen mensen heeft ontslagen. Volgens een interne briefing van het bedrijf zou het gaan om een reboot van project Titan.

Apple voerde al enige tijd veranderingen door aan zijn autoproject. Het bedrijf nam in juli Apple-veteraan Bob Mansfield aan om het project te leiden. Hierna veranderde de focus van het project van het ontwerpen en produceren van elektrische wagens naar het ontwikkelen van de onderliggende technologie, zoals batterijen, sensoren en software.

Ondanks het feit dat het bedrijf beweert enkel zijn focus te willen verleggen, zijn ontslagen nooit een goed teken. Apple zijn auto-initiatief lijkt niet te lopen zoals het bedrijf wil. Toch wordt er gezegd dat Apple verschillende volledig autonome wagens heeft die momenteel getest worden. Zelfs wanneer deze geruchten kloppen, kan het zijn dat het nog jaren duurt alvorens we iets van de auto’s te zien krijgen. Bovendien heeft Apple wel vaker prototypes van producten die nooit op de markt belanden.

applebusinessConnected Cartitan

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals