Nieuws

Google Cardboard Camera komt naar iPhone

Zelfs iPhonegebruikers zullen binnenkort kunnen genieten van de virtual reality-ervaring van Google.

Het zijn goede tijden voor iPhone-fans. Na de voorstelling van de iPhone 7 en 7 Plus, en de geboorte van iOS 10 heeft nu ook Google iets in petto voor de grootste concurrent van zijn Android-platform. De Google Cardboard Camera komt namelijk naar Apples bekendste i-product. Op die manier zullen iPhone-gebruikers 360°-panorama’s kunnen schieten, om er nadien weer in te stappen.

[related_article id=”185825″]De camera van een smartphone is de vaakst gebruikte manier om beelden vast te leggen, en de camera van de iPhone is ontegensprekelijk bij de beste smartphonecamera’s die je zal vinden. Deze fotografische kracht kunnen aanwenden om vr-beelden vast te leggen, komt dan ook iedereen ten goede, ook de Android-gebruikers. Via de Google Drive kan je namelijk met gemak je eigen creaties delen met anderen, over de platformen heen.

Voorlopig blijft de Cardboard Camera echter beperkt tot 360°-beelden, wat betekent dat de boven-en onderkant nog wegvalt. Daardoor lijkt een beeld vaker op een uitgebreide panoramafoto in plaats van op een echte vr-ervaring die je even meeneemt naar een alternatieve wereld. Hoe goed de weergave van de gemaakte beelden zal zijn met een vr-bril valt daarnaast nog af te wachten, aangezien Apple het vertikt om zijn schermen een hoge resolutie mee te geven.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business