Nieuws

Moederbedrijf Telenet gaat Netflix aanbieden via kabel

Liberty Global, het moederbedrijf van Telenet, gaat Netflix in Europa aanbieden via de kabel. De Belgische provider Telenet valt als één van de weinigen uit de boot.

Netflix komt naar de Europese kabel, maar niet de Belgische. Liberty Global gaat samenwerken met Neflix om de videodienst via set-topboxen naar de televisie te krijgen. De deal tussen de twee bedrijven heeft een impact op providers in meer dan dertig landen verspreid over Europa, Latijns-Amerika en de Caraïben.

Nederland mag de spits afbijten. Klanten van Ziggo zullen Netflix binnenkort al zien verschijnen op hun tv. In de loop van 2017 komen andere providers onder het dak van Liberty Global aan bod. In de praktijk betekent de deal gewoon dat je via je klassieke digitale tv-menu naar Netflix kan kijken, en dus geen Smart TV-app, Chromecast of laptop met HDMI-kabel meer nodig hebt. In België kunnen Proximus-klanten al sinds eind 2014 Netflixen via hun decoder.

Het gaat voor alle duidelijkheid uitsluitend om een deal die het kijken van Netflix eenvoudiger maakt. Om er van te profiteren, moet je nog steeds klant zijn bij zowel Netflix als een tv-provider die Netflix via z’n eigen decoder aanbiedt.

In België is kabelinternet- en televisieprovider Telenet eigendom van Liberty Global. Toch komt Netflix bij wijze van uitzondering niet naar de digicorder van Telenet-klanten. Dat weet De Tijd. In de loop van 2017 zou Telenet de overstap zetten naar Horizon-decoders, maar ook die nieuwe toestellen zouden geen Netflix-integratie krijgen. Dat staat in contrast met eerdere statements van Telenet-baas John Porter, die claimde dat er onderhandelingen bezig waren met Netflix.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business