Nieuws

Eerste desktop-apps van derden in Windows Store

Microsoft lanceert officieel de eerste geconverteerde desktop-apps van andere ontwikkelaars in de Windows Store.

Microsoft introduceert deze week officieel de eerste apps van andere ontwikkelaars in de Windows Store die omgezet zijn vanuit het oudere Win32-platform. Dat de apps er zaten aan te komen, was begin augustus al bekend geraakt.

De eerste apps die hun opwachting maken, komen onder andere van Evernote, Arduino IDE, PhotoScape en SQL Pro. “Dit zijn dezelfde apps die je kent en leuk vindt, maar ze zijn nu beschikbaar als download in de betrouwbare Window Store,” stelt Microsoft in zijn persaankondiging.

Centennial

[related_article id=”184499″]Microsoft werkt al lang aan de mogelijkheid om Win32-applicaties om te zetten naar het Universele Windows Platform. Daarvoor creëerde het onder de codenaam “Project Centennial” een speciale tool die de oudere code kan converteren naar de Windows 10-standaard. Centennial is ondertussen formeel herdoopt naar “Desktop Bridge”.

Enkele maanden geleden zette Microsoft al enkele van zijn eigen apps in de Windows Store, nu hebben dus ook derde partijen de mogelijkheid om hun desktop-apps aan te bieden. Gebruikers die de applicaties willen downloaden, moeten zich ervan vergewissen dat ze de verjaardagsupdate van Windows 10 hebben geïnstalleerd. Is dat niet het geval, dan kan je de grote update alsnog forceren met deze methode.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business