Nieuws

Tesla in de clinch met camerabouwer Autopilot

Een woordvoerder van Tesla stelt dat Mobileye leugens verspreidde omdat Tesla zijn eigen chips wilde bouwen. Mobileye spreekt van ‘veiligheidsoverwegingen’.

[related_article id=”185932″]Het komt niet meer goed tussen Tesla en Mobileye. Na een fatale crash van een chauffeur die een Tesla met Autopilot bestuurde, ontplofte de samenwerking van de producent van elektrische wagens en de fabrikant achter Autopilots beeldherkenningshardware. Mobileye zei toen dat Tesla te ver ging met Autopilot, zonder veiligheidsoverwegingen.

Een woordvoerder van Tesla reageert daar nu op door te zeggen dat Mobileye hen probeerde te chanteren. Tesla was namelijk net begonnen met het ontwikkelen van eigen hardware voor zijn automatische piloot. Mobileye probeerde vervolgens de ontwikkeling te stoppen, en tegelijkertijd vroeg het meer geld voor de bestaande samenwerking én de garantie dat het betrokken zou worden in toekomstige projecten.

In nasleep van het fatale ongeval zei Musk al dat Mobileye de snelheid van Tesla’s innovatie niet kon bijhouden, en dat de samenwerking daarom werd stopgezet. Mobileye bracht dan zijn eigen versie naar buiten en noemde Musk en de zijnen ‘roekeloos’. Zo blijft het voorlopig nog onduidelijk wie nu juist wie op straat zette, aldus Engadget.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business