Nieuws

SanDisk toont ‘s werelds eerste 1 TB SD-kaart

SanDisk haalt opnieuw een wereldprimeur binnen met de onthulling van een geheugenkaart met een opslagcapaciteit van maar liefst 1 terabyte.

Twee jaar geleden toonde SanDisk de eerste geheugenkaart met 512 GB opslag. Op Photokina in Keulen toont het bedrijf – dat sinds kort in handen is van Western Digital – een SD-kaart met een dubbel zo grote opslagcapaciteit.

De 1 TB SD-kaart is voorlopig nog een prototype en zal je dus niet meteen in de winkel aantreffen. Toch is het een knappe mijlpaal voor het bedrijf dat pas 16 jaar geleden de eerste SD-kaart met 64 megabyte aan het publiek voorstelde. Vandaag toont het een geheugenkaart met 16.000 keer meer opslagruimte.

Een geheugenkaart met een capaciteit van 1 terabyte lijkt overdreven – laptops met snelle ssd’s aan boord moeten het tegenwoordig met een pak minder stellen – maar zal noodzakelijk worden met de opkomst van 4K-, 8K- en VR-videomateriaal. Eén minuut 4K-video gemaakt met je smartphone neemt bijvoorbeeld 350 tot 375 megabyte in beslag, en dat is met compressie. Zonder compressie liggen de bestandsgroottes nog een flink stuk hoger.

Vanwege de hoge opslagcapaciteit zullen de lees- en schrijfsnelheden van de geheugenkaart eerder aan de lage kant uitvallen. Ook het prijskaartje wanneer de kaart ooit op de markt komt, zal wellicht niet min zijn. Ter referentie: het exemplaar met 512 GB kost zo’n 800 dollar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business