Nieuws

Lightning-oortjes iPhone 7 falen door bug

De ‘moedige’ beslissing van Apple om de audiojack te verwijderen, zorgt voor nare bijwerkingen. Door een softwarefout crashen de Lightning-oortjes regelmatig.

Apple is slecht begonnen aan wat het zelf wil voorstellen als de toekomst van smartphonemuziek. Door een probleem met de software van iOS 10 crashen de meegeleverde oortjes regelmatig. Daarmee schiet Apple zichzelf in de voet nadat het met veel bombarie aankondigde dat de audiojack verdwijnt uit zijn toestellen, ten voordele van oortjes die werken via de Lightning-aansluiting.

[related_article id=”186133″]Vele iPhone-eigenaars melden dat de besturing van hun oortjes regelmatig wegvalt. Er blijft wel geluid uit komen, maar pauzeren, volumeregeling of stembesturing voor Siri stoppen met werken. Apple zegt dat het werkt aan een oplossing voor iOS versie 10.0.2 (of 10.1), maar die update kan nog enkele weken op zich laten wachten.

Doodvonnis

Apple raadt iedereen voorlopig aan om de oortjes uit te trekken en weer in te pluggen als het probleem zich voordoet. Er valt geen patroon op te maken uit de crashes, wat betekent dat iemand wekenlang geen problemen kan ondervinden, om vervolgens drie crashes op één dag te ondervinden. Uittrekken en opnieuw insteken lijkt het probleem telkens tijdelijk te verhelpen.

Het probleem is een rechtstreeks gevolg van het schrappen van de audiojack in de nieuwe iPhone 7, maar heeft mogelijk nog een veel bredere impact. De Lightning-aansluiting is namelijk een van de zwakke punten in het design van de iPhone. Vele gebruikers meldden de afgelopen jaren dat hun oplader bijvoorbeeld niet meer werkte. Het valt te betwijfelen of oortjes herhaaldelijk uittrekken en inpluggen de duurzaamheid veel goed zal doen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business