Nieuws

Eerste Samsung Note 7-toestellen in België op 10 oktober

Klanten met pre-orders krijgen voorrang, en een kleine compensatie. Een algemene lanceerdatum is nog niet gekend.

Ruim een maand na het losbarsten van het Samsung Note 7-debacle zullen de eerste modellen in België verkrijgbaar zijn. Nadat wereldwijd 35 toestellen ontploften, besloot Samsung begin september de verkoop op te schorten en alle 2,5 miljoen reeds verkochte toestellen om te ruilen. Daardoor verschoof de lanceringsdatum voor België. De eerste toestellen zullen nu arriveren op 10 oktober.

[related_article id=”186025″]Het zijn voorlopig alleen mensen met pre-orders die hun toestel zullen ontvangen. Zij krijgen ter compensatie voor het lange wachten daar nog een externe geheugenkaart van 128 GB bovenop. Een algemene lanceringsdatum is voorlopig nog niet gekend; Samsung wil eerst alle toestellen omruilen en voldoen aan zoveel mogelijk pre-orders. De schaal van dat hele proces is dan ook enorm.

Nieuwe toestellen zullen vergezeld zijn van een software-update die door middel van een groen batterij-icoontje aangeeft dat het toestel in orde is. De dozen waarin de toestellen komen, zullen eveneens vergezeld zijn van een sticker die de technische paraatheid moet aangeven.

Daarnaast waren al enkele toestellen in België, geïmporteerd door mensen die ze in het buitenland kochten. Ook zij werden uitgezocht door Samsung en kregen een persoonlijk bericht dat hen aangaf dat ze hun toestel zo snel mogelijk moeten omruilen. De smartphonefabrikant zal nu hopen dat het einde van de tunnel stilaan in zicht is. Of hoe een topjaar alsnog een donker randje kreeg.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business