Nieuws

Hacker heeft iPhone 7 op minder dan 24 uur gekraakt

Een 19-jarige hacker is er op minder dan 24 uur tijd in geslaagd om de beperkingen van de iPhone 7 te omzeilen en het toestel te jailbreaken.

De iPhone 7 is nog maar een week op de markt, maar een 19-jarige hacker is er al in geslaagd om de beveiligingsmechanismen van iOS 10 te omzeilen en het toestel te jailbreaken. Hij deed dat naar eigen zeggen op minder dan 24 uur.

[related_article id=”185282″]

Luca Todesco, die online opereert onder de naam qwertyoruiop, vond een reeks bugs in het systeem die hem in staat stelden om volledige toegang te krijgen tot de iPhone 7. Op Twitter staaft hij zijn bewering met een foto van een iPhone 7 waarop Cydia draait, een alternatieve appwinkel voor jailbroken iPhones.

Todesco heeft al een flinke reputatie voor zichzelf opgebouwd wat betreft het opsporen van bugs in de iPhone, maar zegt dat het wel steeds moeilijker wordt. “De iPhone 7 is een stap in de goede richting. Hij is natuurlijk niet 100 procent veilig, maar niets is dat,” zegt hij tegen Motherboard.

De jonge hacker is voorlopig niet van plan om de details van zijn jailbreak publiek te maken, zolang Apple geen patch uitrolt. Hij heeft evenmin al beslist of hij de gevonden kwetsbaarheden zelf aan het bedrijf zal rapporteren, iets wat hem tienduizenden euro’s kan opbrengen via het nieuwe bug bounty-programma van Apple. Eerst wil hij op zoek gaan naar meer bugs en de jailbreak verder op punt stellen. Todesco is van plan om de jailbreak te laten werken via Safari, waardoor iedereen hem zou kunnen uitvoeren door simpelweg op een weblink te klikken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business