Nieuws

Apple verhelpt bug crashende Lightning-oortjes

Amper een week nadat vele gebruikers gewag maakten van een probleem met de Lightning-oortjes heeft Apple reeds een oplossing klaar.

Apple heeft een update vrijgegeven die het probleem van de crashende Lightning-oortjes oplost. Vorige week bleek namelijk dat het weglaten van de audiojack nare gevolgen had voor vele iPhone 7-gebruikers. Door een incompatibiliteitsfout met iOS 10 crashten de Lightning-oortjes van velen spontaan en meerdere malen per dag. Daardoor werden de besturingsknoppen nutteloos.

[related_article id=”186034″]De enige oplossing voor het probleem was tot dusver om de oortjes uit te trekken en opnieuw in te pluggen, een handeling die de kwetsbare Lightning-connector geen goed doet. Vandaag is er dus al een oplossing beschikbaar in de vorm van een softwareüpdate: iOS 10.0.2. Vermoedelijk reageert Apple zo snel om de kritiek op het weglaten van de audiojack te pareren; een beslissing die bij velen allesbehalve populair is.

Naast de problemen met de oortjes pakt de update ook een probleem met de foto-app aan. Die stopte namelijk met werken wanneer gebruikers de iCloud Photo Library aanzetten. Ten slotte werd nog een klein probleem aangepakt rond app-extensies. Vorige week bracht Apple ook al een bèta-update uit (10.1) die een nieuwe fotomodus toevoegde voor de iPhone 7 Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business