Nieuws

Plex verhuist je mediaserver naar de cloud

De populaire mediasoftware Plex breidt zijn aanbod uit met Plex Cloud, een versie van zijn mediaserver die volledig in de wolken draait.

Gedaan met de noodzaak voor een NAS of een pc die altijd aan staat om je Plex-server draaiende te houden. Het bedrijf lanceert vandaag Plex Cloud, waarmee je je mediaserver in de wolken parkeert.

[related_article id=”183500″]

Plex Cloud functioneert op dezelfde manier als de klassieke Plex Media Server, met dat verschil dat je mediabestanden in de cloud worden bewaard, in plaats van lokaal op een computer of netwerkopslag. Ook al het harde werk, zoals het transcoderen van bestanden, gebeurt in de cloud. Je hoeft je dus geen zorgen te maken over aangepaste hardware, software-updates of energiekosten.

Momenteel is nog niet alle functionaliteit van de klassieke Media Server aanwezig. Camera Upload, Mobile Sync, Cloud Sync, Media Optimizer, DLNA en de recent gelanceerde DVR-functie, waarmee je tv-uitzendingen rechtstreeks in je Plex-bibliotheek kan bewaren, ontbreken nog.

Plex werkt voor zijn cloudaanbod samen met Amazon en vereist naast een Plex Pass (39,99 dollar per jaar) ook een abonnement op Amazon Drive (59,99 dollar per jaar voor ongelimiteerde opslag). Het bedrijf onderzoekt nog of het op termijn zijn samenwerking kan uitbreiden naar andere cloudleveranciers.

Plex Cloud is momenteel beschikbaar in een gesloten bèta. Wie interesse heeft om de dienst uit te proberen, kan zich hier aanmelden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business