Nieuws

Sitecom lanceert wifi-revolutie met Huddle

Slecht wifi-bereik is vervelend, maar Sitecom heeft een gebruiksvriendelijke oplossing in handen met Huddle. Hoe? Mesh! We analyseren de details.

Het internet zoals wij het allemaal thuis kennen, is al jaren hetzelfde. Bekabelde toestellen genieten van 100% prestaties, terwijl wifi nogal wisselvallig kan presteren. Wanneer je geluk hebt, is er geen wifi-probleem in huis. In realiteit is een huis met overal 100% wifi-snelheid eerder zeldzaam. Er bestaan oplapmiddeltjes via powerline of range extenders, maar het kan altijd beter, maar ook vooral gebruiksvriendelijker.

Sitecom lanceert daarom Huddle: een mesh-router waar iedereen zonder problemen overal internet in huis kan krijgen. Huddle wordt de allereerste mesh-oplossing die bij ons commercieel beschikbaar is voor de thuismarkt. Op de zakelijke markt wordt er al langer van mesh gebruik gemaakt, maar echt gebruiksvriendelijk voor thuisgebruik kan je die niet noemen. Sonos maakt er zelfs al meer dan 10 jaar gebruik van met zijn multiroom-systeem.

Wat is mesh? Mesh zorgt ervoor dat elke router met elkaar kan babbelen, zonder dat er één centrale unit is waar alles door moet. Drie mesh-routers in huis? Die kunnen elk met elkaar babbelen, waardoor je een spinnenweb creëert dat veel sterker met elkaar communiceert dan een klassieke router-opstelling. Range-extenders, powerlines en access points moeten telkens met de basisrouter communiceren.

Mesh is gebruiksvriendelijk en werkt van zodra je het toestel in een stopcontact steekt. Elke mesh-router zoekt naar signalen van andere routers, en vervolledigt het spinnenweb. Toch een wifi-gaatje in de slaapkamer? Steek een nieuwe mesh-router in een stopcontact in de buurt, en het probleem is normaalgezien opgelost. Revolutionair, en dé nieuwe trend voor netwerkproducten voor de komende jaren.

Sitecom bijt de spits af met Huddle en wordt dit najaar de enige mesh-aanbieder op onze markt. Op technisch vlak is elke router voorzien van AC1750 in een 3×3-antenneconfiguratie. Elke Huddle zendt een 2,4 GHz- en 5 GHz-signaal uit, maar dat zie je zelf niet. De routers doen aan ‘Band Steering’ en beslissen automatisch voor jou wanneer je overschakelt. Power-users kunnen dit ook uitschakelen.

De grootste troef van Mesh? Je krijgt doorheen je hele huis maar één SSID te zien. De slimme routers merken automatisch wanneer je iets dichter in de buurt van een ander zijn bereik zit, en wisselt automatisch zonder dat je daar iets aan merkt. Vergelijk het met een GSM-signaal: je kan blijven bellen in de auto terwijl je smartphone van band naar band verspringt, zonder dat de verbinding wegvalt. Dit alleen al is een pijnpunt in elke opstelling met range extenders of access points, dat nu verdwijnt met mesh.

Alles configureer je eenmalig in drie stappen via Bluetooth en een app op Android of iOS. Voor power users is er nog altijd de web interface, waar ze een heleboel manuele instellingen kunnen toevoegen.

De Sitecom Huddle vereist geen enkele netwerkkennis, maar wel een degelijke portefeuille. De basisset met drie routers kost 499 euro, de variant met twee routers 349 euro. Wil je er later eentje bijkopen? Dat kost je 199 euro per router.

Eind deze maand gaan we met deze ambitieuze set van Sitecom aan de slag om als allereerste het mesh-netwerk te ervaren. Huddle is binnenkort beschikbaar, een specifieke lanceringsdatum is nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business