Nieuws

Nieuwe Nokia-telefoon draait Android Nougat

Nokiafans mogen binnenkort een nieuwe smartphone van het Finse merk verwachten. Het gaat om een middensegment-telefoon die de nieuwste versie van Android zal draaien.

Nokia maakt al lang geen telefoons meer. Het Finse bedrijf zet in op het internet der dingen en laat de smartphonemarkt maar al te graag links liggen. De Nokia-merknaam is echter even robuust als de mythische 3310 zodat fans binnenkort opnieuw toestellen met het label kunnen kopen. Het eveneens Finse HMD Global is daarvoor te danken. Dat kleine bedrijfje heeft momenteel de licentie voor de Nokia-naam in handen.

HMD Global ontwikkelt de nieuwe toestellen samen met FIH, wat een dochterbedrijf van Foxconn is. Het eerste toestel dat beiden samen naar de markt willen brengen, zou een bescheiden Qualcomm Snapdragon 430 SoC aan boord hebben, samen met 3 GB aan RAM. Dat laatste zorgt in principe voor een vlot toestel, al zal het geen krachtig exemplaar zijn. Hoewel het om een budgettoestel gaat, zou de nieuwe smartphone meteen Android 7.0 Nougat draaien.

Een officiële naam voor de nieuwe Nokia kennen we nog niet, maar de telefoon gaat momenteel door het leven onder de codenaam D1C. De budgettelefoon krijgt volgens de fansite Nokiapoweruser gezelschap van twee high-end modellen vervaardigd uit metaal. Die toestellen moeten water- en stofbestendig zijn en krijgen een 5,2 en een 5,5 inch-scherm mee. Het zou om QHD Oled-schermen gaan.

Wanneer de nieuwe smartphones op de markt worden losgelaten is nog niet duidelijk, maar hardnekkige geruchten suggereren de lancering van minstens enkele exemplaren voor het einde van dit jaar. Of het Finse label op de Chinese telefoons garant zal staan voor de kwaliteit van weleer, blijft afwachten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business