Nieuws

Oude Nokia-telefoon kent nieuw leven als smartwatch

Heb je een oude Nokia-telefoon liggen? Met de nodige vaardigheid kan je het ding omvormen tot een smartwatch.

YouTuber Daniel Davis staat bekend voor het ombouwen van oude toestellen tot nieuwe gadgets. De hacker had deze maand tijd vrij en besloot zijn oude Nokia 1100 om te toveren tot een smartwatch. Het horloge bestaat enkel uit Nokia-componenten en een Arduino-bordje en is volledig functioneel, al kan je het design verre van strak en dun noemen.

Het oude LCD-scherm van de Nokia fungeert als de basis voor het project. Davis verbindt het scherm van zijn telefoon met een Arduino Mini, waarna hij kan beginnen met het programmeren van het bordje. Via code kan hij hierna tekst naar keuze op het schermpje tonen.

Om notificaties van zijn smartphone naar het smartwatch te kunnen sturen, voegt Davis een bluetooth-bordje toe aan het geheel. De motor van zijn Nokia 1100 wordt eveneens aan het horloge toegevoegd, zodat de smartwatch kan trillen. Tot slot bevestigt de hacker een knop aan de componenten, zodat het achtergrondlicht van het LCD-schermpje manueel kan in- en uitgeschakeld worden.

Met behulp van code voor zijn Arduino en een zelfgemaakte Android-app krijgt Davis zijn horloge aan de praat. Het geheel wordt in een 3D-geprinte case gestoken en na het toevoegen van een sportief bandje ziet het zelfgemaakte horloge eruit als een volwaardige smartwatch. Je kan het resultaat moeilijk mooi noemen, maar Davis zijn smartwatch is een pak goedkoper dan wat momenteel op de markt verkrijgbaar is.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business