Nieuws

Facebook rolt sociaal netwerk voor bedrijven uit

Geïnteresseerde bedrijven kunnen vanaf deze week zich abonneren op Facebook Workplace, een sociaal netwerk voor bedrijven.

Facebook test al twee jaar een versie van zijn sociale netwerk uit voor bedrijven. Het Amerikaanse bedrijf heeft deze week eindelijk aangekondigd dat het klaar is om de bedrijfswereld te veroveren met zijn product. Geïnteresseerde firma’s kunnen zich abonneren op Facebook Workplace.

[related_article id=”159255″]

Facebook Workplace werkt bijna exact hetzelfde als het klassieke sociale netwerk. Je hebt een gebruikersaccount en kan berichten plaatsen op je tijdslijn. In plaats van met vrienden en familie zal je echter in contact staan met je collega’s. Om te voorkomen dat je productiviteit naar beneden gaat doordat je op Facebook vertoeft, dien je een aparte account aan te maken voor bedrijfsvariant van het sociale netwerk.

Momenteel zijn er al ongeveer duizend bedrijven die gebruik maken van de dienst en Facebook hoopt hier nog een hoop namen aan toe te kunnen voegen. Het bedrijf hoopt firma’s te overhalen om zijn dienst te gebruiken door de gebruiksvriendelijkheid aan te prijzen. Eenieder die het klassieke sociale netwerk gebruikt, zal immers onmiddellijk aan de slag kunnen met Facebook Workplace.

Bovendien is de dienst een stuk goedkoper dan soortgelijke applicaties. Naar gelang de grootte van je bedrijf zal je maandelijks 1, 2, of 3 dollar per gebruiker moeten betalen. Ter vergelijking: Slack kost maandelijks 6,67 dollar per maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business