Voortaan heb je geen applicatie meer nodig om te achterhalen welke RGB-code voor een bepaalde kleur staat. Google geeft je het antwoord immers rechtstreeks in zijn zoekresultaten.

Advertentie

rgb_google

Dat je meeteenheden door Google kan laten omzetten, is al lang geen geheim meer en ook rekenopgaves worden door menigeen vlijtig in Google ingegeven. Voortaan kan je eveneens bij de zoekmachine terecht om de RGB-code van kleuren te achterhalen.

Een RGB-code is een hexadecimale waarde van zes karakters die specifiek is aan een bepaalde kleur. De eerste twee karakters staan voor de hoeveelheid rood, de twee volgende karakters bepalen de hoeveelheid groen en de laatste karakters vertegenwoordigen de blauwe kleur. Rood zal hierdoor de waarde #FF0000 krijgen, terwijl zwart de RGB-code #000000 heeft.

[related_article id=”186789″]

De code van een niet-primaire kleur is moeilijk te achterhalen zonder speciale software te gebruiken. Google heeft daarom een nieuwe functie aan zijn zoekmachine toegevoegd. Wanneer je ‘RGB to hex’ ingeeft, zal een gekleurd vak verschijnen. Je kan de cirkel verslepen voor een andere tint van een kleur te bekomen en onderaan kan je de kleur bepalen.

Aan de linkerzijde van het vakje krijg je de hexadecimale en decimale RGB-code te zien. Door onderaan op het pijltje te klikken, kan je eveneens de HSV-, HSL- en CMYK-waarde terugvinden. HSV staat voor Hue (kleurtoon), Staturation (verzadiging) en Value (Waarde), terwijl de ‘L’ van HSL voor Lightness (helderheid) staat. CMYK is daarentegen de afkorting voor Cyan (cyaan), Magenta (magenta), Yellow (geel) en Key (zwart) en wordt in kleurenprinters gebruikt.