Nieuws

Google maakt zelf geanimeerde gifs van je filmpjes

Google Foto’s tovert na een nieuwe update delen van video’s die je met je telefoon maakte om tot geanimeerde prentjes. Het systeem moet automatisch leuke fragmenten kiezen.

Google rolt momenteel een nieuwe grote update uit voor Google Foto’s. De update maakt de gratis fotodienst nog slimmer, vooral wat video’s betreft. Google’s geavanceerde machine learning-algoritmes konden gelijkaardige foto’s al groeperen en verwerken tot een geanimeerde foto. Diezelfde functie werkt voortaan ook met video’s.

Concreet zal Google Foto’s je video’s doorzoeken op leuke momenten met actie. In een blogpost geeft Tim Nvikoff, productmanager voor Foto’s, een sprong in het zwembad als voorbeeld. Foto’s zal het korte segment uit de video omzetten in een geanimeerde gif, die je vervolgens eenvoudig kan delen.

Verdere vernieuwingen zijn iets minde spectaculair. De foto-app waarschuwt je voortaan wanneer hij denkt dat een afbeelding verkeerd georiënteerd is, en de gezichtsherkenning wordt iets uitgebreider. Net zoals je nu al suggesties krijgt om albums en beelden van jaren geleden nog eens te bekijken, zal Google nu voorstellen om recente foto’s met een bepaalde persoon in de hoofdrol nog eens door te nemen. Concreet mikt Google op oude foto’s van personen waar je recent een kiekje van nam. De functie is omwille van strikte Europese regelgeving niet bij ons beschikbaar, tenzij je de locatiebeperking omzeilt.

De update is vanaf nu beschikbaar maar wanneer je de functies exact krijgt, varieert. Google rolt software steeds gefaseerd uit, waardoor de kans bestaat dat jij nog enkele dagen moet wachten op een update.

fotosgoogle

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals