Nieuws

Apple lost defecte Home-knop iPhone 7 op met softwareknop

Bij verschillende iPhone-gebruikers werkt de drukgevoelige Home-knop niet naar behoren. Apple lost het probleem op met een softwarematig exemplaar.
Beeld: iwayne

De iPhone 7 staat voornamelijk bekend als de eerste smartphone van Apple zonder audiojack. Niet alleen de audiopoort ontbreekt echter, ook de mechanische Home-knop van weleer is nergens te bekennen. Apple heeft de mechanische knop namelijk vervangen door een drukgevoelig exemplaar.

[related_article id=”186923″]

De fysieke knop is dus nog steeds aanwezig op iPhones, al is het in een andere vorm. Toch zijn er verschillende iPhone-eigenaars die rapporteren dat ze het zonder startknop moeten stellen. De drukgevoelige knop vertoont namelijk regelmatig problemen.

Apple heeft een oplossing bedacht voor het debacle, al pakt het bedrijf niet de oorzaak van het probleem aan. Wanneer de fysieke knopt faalt, zal er namelijk een foutmelding verschijnen. In dit bericht staat geschreven dat je, terwijl je Home-knop niet naar behoren werkt, een softwarematige knop kan gebruiken. Net als bij Android-smartphones zal er onderaan het scherm een virtuele Home-knop verschijnen.

Er deden al enige tijd geruchten de ronde dat Apple de fysieke knop van zijn iPhones in 2017 voorgoed zal schrappen. De back-upknop die in iOS 10 vervat zit, zou hier wel eens een voorloper van kunnen zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business