Nieuws

‘Apple bant klassieke usb-poorten uit nieuwe MacBook Pro’

De langverwachte opfrisbeurt van de MacBook Pro lijkt eindelijk in zicht. Ondertussen stapelen de geruchten zich op.

Apple zou een opfrisbeurt voorbereiden van zijn MacBook Pro, die sinds 2012 alleen maar enkele hardware-upgrades heeft gekregen. Volgens de laatste berichten zou daarvoor op 27 oktober een evenement gepland staan. Ondertussen stapelen ook de geruchten zich op over hoe die nieuwe laptops er dan wel zullen gaan uitzien.

[related_article id=”187097″]

Zo zouden de functietoetsen op het laptopklavier vervangen worden door een OLED-aanraakscherm en zal Touch ID, de vingerafdruksensor die we al kennen van de iPhone en iPad, zijn intrede maken. Een nieuw bericht van het Japanse Macotakara stelt dat de klassieke usb-poorten op de MacBook Pro zullen verdwijnen, ten voordele van USB-C  en Thunderbolt 3. Ook de MagSafe-adapter zou verdwijnen.

Dat betekent dat de nieuwe MacBook Pro een voorbeeld zou nemen aan de flinterdunne 12 inch MacBook die begin 2015 werd gelanceerd. Daar werden alle poorten en aansluitingen op geschrapt en ingeruild voor één enkele USB-C-poort waarmee je het toestel oplaadt en er randapparatuur op aansluit. Het is niet duidelijk of Apple op de MacBook Pro meer dan één USB-C-poort zal voorzien en ook het lot van de 3.5 mm-aansluiting, die werd weggehaald op de nieuwe iPhones, is nog onzeker.

Volgens Macotakara zou Apple ook van plan zijn om het 11 inchmodel van de MacBook Air te schrappen en alleen met het 13 inchmodel verdergaan. Eerdere berichten deden al uitschijnen dat ook de MacBook Air de stap naar USB-C-poorten zou zetten. Met een beetje geluk weten we eind deze maand hoe de vork precies in de steel zit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business