Nieuws

Tim Cook en Bill Gates waren bijna vicepresidentskandidaat

Met een grote naam uit de techwereld wou Hillary Clinton Silicon Valley aan zich binden. Gebrek aan ervaring kostte beiden hun kans.

In de race naar het Witte Huis leek democratisch presidentskandidaat Hillary Clinton even geneigd om een grote naam uit de technologiewereld te benoemen als vicepresidentskandidaat. Op die manier wilde ze de rijke en machtige mensen uit Silicon Valley aan haar campagne binden. Vele grote namen deden de ronde, maar het idee werd uiteindelijk afgeketst wegens te weinig politieke ervaring. Dat blijkt allemaal uit e-mails die Wikileaks openbaar maakt.

[related_article id=”186462″]De namen van onder meer Bill Gates en Tim Cook deden de ronde, maar evenzeer werd gedacht aan Ursula Burns van Xerox, Starbucks-topman Howard Schultz en Muhtar Kent van Coca-Cola. Helemaal onderaan de lijst bengelt Bernie Sanders, de grote opponent van Clinton in de primaries; hij was nooit een echte kandidaat om tweede machtigste persoon van de VS te worden.

Clinton had zelfs een ontmoeting met Cook, maar het campagneteam rond Clinton wees haar er al snel op dat de man te weinig ervaring heeft in het omgaan met nationale zaken. Bovendien is het maar de vraag of Cook zijn bedrijf zomaar zou achterlaten. Zowat elke kandidaat op de lijst had in het verleden overigens al een benefiet georganiseerd om Clintons kandidatuur financieel te ondersteunen.

Wikileaks

De lijst met potentiële vicepresidentskandidaten werd wereldkundig gemaakt door het Wikileaks van Julian Assange. Hij zou gestolen zijn uit het e-mailverkeer rond Clinton-getrouwen, waarvoor de VS reeds Rusland beschuldigde omdat die Wikileaks zouden bijstaan in de hacks. Bovendien wordt het team rond grote tegenhanger Donald Trump verdacht van de hele affaire op de hoogte te zijn.

De zaak is de volgende in een lange rij van disputen die woeden tussen de democratische en republikeinse clans. Naar aanloop van de verkiezingen begin november ziet het ernaar uit dat dergelijke opstootjes nog frequenter zullen worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business