Nieuws

Amazon verkoopt bijna uitsluitend valse Apple-kabels

Ondanks het anti-namaakbeleid van Amazon blijkt 90 procent van het assortiment Apple-kabels uit vervalste exemplaren te bestaan. Apple waarschuwt voor brand en elektrocutie.

[related_article id=”187254″]Nieuwe oplaadkabels voor je smartphone zijn bij de originele fabrikant vaak niet goedkoop. Het is dan ook verleidelijk om aan te kloppen bij online winkels als Amazon, waar ze vaak een pak goedkoper zijn, terwijl Amazon belooft dat ze even kwalitatief zijn als de originele varianten. Apple deed echter de test en kwam tot de conclusie dat 90 procent van de aangeboden iPhone- en iPad-kabels vervalsingen zijn.

Nochtans zweert Amazon bij een anti-namaakbeleid: alle vervalste producten gaan uit het assortiment. Dergelijke kabels zijn immers vaak ontworpen om zo goedkoop mogelijk te zijn, wat betekent dat ze kortsluitingen, brand, elektrocutie en kapotte toestellen kunnen veroorzaken. Desalniettemin verkoopt Amazon de kabels zonder probleem als ‘originele kabels’.

Toen Apple Amazon contacteerde omtrent de zaak, legde die laatste de verantwoordelijkheid bij Mobile Star. Apple spande daarop prompt een rechtszaak aan tegen Mobile Star vanwege vervalsing, inbreuk op patenten, en het eist dat alle voorradige kabels vernietigd worden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business