Nieuws

Beklad je foto’s in nieuwste Windows 10 preview

Een nieuwe Windows 10 Insider Preview is beschikbaar. Hierin zitten nieuwe Ink-functies, een verbeterde camera-app en een vernieuwd Windows Subsystem for Linux.

Microsoft heeft een nieuwe Windows 10 Insider Preview uitgerold. In de nieuwe versie van het besturingssysteem worden verschillende nieuwe Ink-functies geïntroduceerd, zit een verbeterde Camera-app en worden ettelijke bugs weggewerkt.

Ink

Dankzij de nieuwe Ink-functies kan je voor het eerst foto’s bekladden in Windows 10.  Heb je een saaie foto genomen? Vrolijk de prent op met eigen creaties door op de tekenoptie te tikken terwijl je een foto bekijkt.

Verder heeft Microsoft de gradenboog en het kompas van Ink gecombineerd in één tool, dat Stencil heet. Hierdoor kan je bogen en cirkels eenvoudig en snel creëren. Bovendien bewaart Ink niet alleen het resultaat van je tekenkunsten, maar maakt het eveneens een filmpje van het gehele tekenproces. Hierdoor kan je je creaties zowel als foto en korte video delen met vrienden en familie.

Camera

Behalve nieuwe Ink-opties heeft Microsoft eveneens zijn Camera-app van nieuwe functies voorzien. De app heeft een betere fototimer en sluiterknop en een meer prominent icoon om van de hoofdcamera naar de selfiecamera te wisselen. Bovendien wordt er automatisch een video gemaakt wanneer je een foto wilt nemen waarin beweging voorkomt. Dit is met name handig wanneer je kinderen niet stil blijven zitten voor een familieportret.

Linux

Tot slot heeft Microsoft het Windows Subsystem for Linux van belangrijke updates voorzien. Windows 10 ondersteunt hierdoor officieel Ubuntu 16.04. Indien je voor het eerst gebruik maakt van Bash in Ubuntu op je Windows-pc zal Ubuntu 16.04 worden geïnstalleerd. Wie eerder al gebruik maakte van Ubuntu 14.04 in Windows 10 zal niet automatisch de upgrade naar de nieuwere versie krijgen. Hiervoor dien je gebruik te maken van het do-release-upgrade-commando.

Tot slot kan je voortaan Windows binaries rechtstreeks van een Windows Subsystem for Linux-opdrachtprompt lanceren. Deze feature werd het vaakst aangevraagd op de Windows Subsystem for Linux User Voice-pagina.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business