Nieuws

Samsung bevestigt komst Galaxy Note 8 in 2017

De noodlottige ondergang van de Galaxy Note 7 luidt niet het einde in van de Note-serie in zijn geheel: Samsung laat weten dat het in 2017 met een opvolger komt.

Samsung houdt vast aan de Note-serie, ondanks het vroegtijdig afvoeren van de Galaxy Note 7 wegens een explosieve designfout en de daarmee gepaarde financiële kater van vijf miljard euro. Het bedrijf heeft gisteren laten verstaan dat de Samsung Galaxy S8 en de Galaxy Note 8 in 2017 gelanceerd zullen worden, zoals de normale cyclus dicteert. Al zou de S8 een vertraging van twee weken hebben opgelopen.

Samsung liet het nieuws vallen in het kader van een upgradeprogramma dat het heeft opgezet voor getroffen Note 7-eigenaars in Zuid-Korea. Zij kunnen momenteel hun smartphone momenteel omruilen voor een Galaxy S7, met de belofte dat ze volgend jaar deze eventueel kunnen inleveren voor een Galaxy S8 of Note 8 aan verlaagde prijs. Of het bedrijf deze optie ook in andere landen zal aanbieden, hangt af “van de situatie in elk land”, zo stelt Samsung.

De premium smartphone met pennetje krijgt dus een herkansing nadat Samsung twee weken geleden de productie voor de Galaxy Note 7 definitef moest stopzetten wegens te onveilig. Veel details over Samsungs vlaggenschepen van volgend jaar zijn nog niet bekend, maar naar alle waarschijnlijkheid zullen ze vernieuwende 10 nanometerchips bevatten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business