Nieuws

IoT-bedrijf DP Technics: “We zijn blij met de recente DDoS-aanval”

Het voorbije weekend legde een grote DDoS-aanval een groot deel va het internet plat. Het Belgische IoT-bedrijf DP Technics legt uit waarom het de aanval positief bekijkt.

Op woensdag 16 november 2016 organiseert ZDNet samen met Smart Business en Business Meets IT een gratis seminar over Business Continuity. Meer informatie vind je hier.

Eén van de technologiebedrijven die vandaag tijdens de Belgian Tech  Show zijn innoverende producten toont, is DP Technics. De firma uit Knokke biedt IoT-oplossingen aan die je onder andere kan gebruiken om de verwarming van je zwembad van overal in- en uit te schakelen. Ook kunnen bedrijven de toestelletjes in hun producten implementeren om proactief te werk te gaan.

“Wanneer de verwarming van een zwembad is ingeschakeld, terwijl ons toestel meet dat het water koud blijft, kan de fabrikant nog voor het klachten krijgt naar zijn klant gaan om het probleem op te lossen,” legt Ronny Pape van DP Technics uit.

Dankzij de grote DDoS-aanval die het afgelopen weekend heeft plaatsgevonden, heeft het Internet of Things een slechte naam gekregen. Het botnetwerk dat de aanval uitvoerde, bestond immers uit slecht beveiligde IoT-toestellen. Toch ziet Pape de aanval positief in. “We zijn blij met de DDoS-aanval,” vertrouwt hij mij toe. “Hierdoor zullen ook andere fabrikanten zich genoodzaakt zien om hun toestellen beter te beveiligen.”

[related_article id=”187554″]

DP Technics zet zich al vanaf de start van hun bedrijf in om hun toestellen naar behoren te beveiligen. Volgens Pape is de kans dat de BlueCherry tot een botnetwerk wordt ingelijfd erg klein. “We bewaren geen gegevens in de cloud,” legt hij uit. “Alle informatie staat op het toestel zelf. Hierdoor kunnen geen accountgegevens worden ontvreemd.”

Bovendien zijn hun toestellen niet in alle gevallen verbonden met het internet, wat de kans op een cyberaanval verkleint. “Al onze toestellen kunnen verbonden worden met het internet, maar je hoeft hier niet noodzakelijk gebruik van maken,” vertelt Pape. “Het toestel ondersteunt wifi, waardoor je sowieso binnenshuis vanop een afstand de BlueCherry kan aansturen. Wil je ook van verder het toestel controleren, dan zal je het moeten verbinden met het internet.”

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business