Nieuws

Crowdbeamer kondigt revolutie in digitale presentaties aan

Moet een presentatie altijd met hand-outs werken terwijl iedereen naar de beeld gaapt? Crowdbeamer pakt het veel interactiever en straffer aan.

Iedereen kent wel de situatie waar er een PowerPoint presentatie bezig is in een vergaderzaal, en iedereen gaapt naar het scherm. Soms heb je hand-outs waarop je aantekeningen kan maken, soms moet je dat rechtstreeks in je notitieboekje doen. Worst case verlies je die aantekeningen of weet je niet meer goed waar het bij hoorde. Kortom: niet echt handig.

Tech Show

Crowdbeamer wil presentaties interactief maken, zonder dat alles ingrijpend verandert. Op de Belgian Tech Show toonde het een interessante innovatie. De slimme zender zorgt ervoor dat het beeld op alle iOS-toestellen en Windows-laptops wordt getoond, door simpelweg een app te installeren. Het toestel verzorgt zelf een wifi-signaal, zodat je niet op het bedrijfsnetwerk moet inloggen. Het biedt ook ineens de mogelijkheid om overal presentaties te geven. Het toestel heeft een batterij van 8.000 mAh, genoeg voor ongeveer vier uur presentatietijd. Android-ondersteuning is er nog niet, maar wordt in 2017 verwacht.

De app geeft niet alleen het beeld weer dat actief is op de presentatie. Je kan ook tussendoor notities maken op een scherm, terwijl je in de onderkant nog steeds kan blijven volgen wanneer de spreker een slide verder gaat. Van zodra je klaar bent met je aantekeningen, kan je opnieuw de presentatie hervatten. Je kan typen in tekstvakken, of rechtstreeks op het scherm tekenen.

Twee versies

De Crowdbeamer komt in twee smaken: Go en Enterprise. De Go ondersteunt tot 25 verschillende ontvangers die tegelijk met het toestel verbinden. Wie meer wil, kan voor de Enterprise-versie kiezen waar je met 100 verschillende mensen kan verbinden. Elk apparaat heeft een reikwijdte van 10 meter, genoeg voor elk type vergaderzaal mits centrale positionering. Wil je meer? Dan is de Enterprise+ een optie. Die wordt zonder batterij geleverd, maar kan tot 20 meter ver reiken.

Er zijn nog geen prijzen beschikbaar, maar Crowdbeamer mikt op ongeveer 1.000 euro voor de Pro en 1.500 euro voor de Enterprise-versie. Vanaf 2017 beschikbaar, maar bestellingen kunnen nu al worden geplaatst.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business