Nieuws

Microsoft geeft iedereen toegang tot IFTTT-concurrent Flow

Microsoft haalt zijn automatiseringsdienst Flow uit bèta. Het IFTTT-alternatief mikt op de zakelijke markt en biedt enkele handige features voor systeembeheerders.

Microsoft heeft zijn automatiseringsdienst Flow eindelijk uit bèta gehaald. De tool richt zich op zakelijke gebruikers en laat toe om “Flows” in te stellen die allerlei taken van je overnemen.

Flow werkt volgens hetzelfde principe als If This Then That (IFTTT). Een Flow wordt getriggerd door een bepaalde actie die op zijn beurt vervolgacties in gang zet. Wordt er bijvoorbeeld over je bedrijf getweet, dan kan je Flow automatisch een pushmelding, e-mail of Slack-bericht laten sturen. Eén Flow kan meerdere acties uitvoeren, zodat je niet voor elke actie afzonderlijk een nieuw recept moet aanmaken.

[related_article id=”185454″]

Microsofts tool is momenteel compatibel met 58 verschillende applicaties en diensten, waaronder eigen diensten als Office 365 en Dynamics 365, maar ook Slack, Twitter en de G Suite. Dat is klein bier in vergelijking met IFTTT, dat momenteel 366 verschillende diensten ondersteunt, maar betekent niet noodzakelijk dat Flow sowieso minder krachtig is. Terwijl IFTTT helemaal de kaart trekt van het internet of things en zich eerder op consumenten richt, is Flow speciaal ontwikkeld voor zakelijk gebruik in bedrijven.

Flow heeft daarom ook een aantal handige features voor systeembeheerders aan boord. Die kunnen bijvoorbeeld zelf bepalen welke applicaties en diensten binnen het bedrijf mogen worden gebruikt met de tool. Verder kan een specifieke Flow ook beperkt worden tot specifieke teams of vestigingen binnen het bedrijf, en kunnen on-premise data en applicaties in de Flows worden opgenomen.

Microsoft Flow is gratis beschikbaar indien het gebruik van de dienst beperkt blijft tot 750 getriggerde Flows per maand. Voor 5 dollar per maand wordt dat opgetrokken naar 4.500 triggers en gebeurt er elke 3 minuten een nieuwe controle, ten opzichte van 15 minuten bij de gratis versie. Daarnaast krijg je toegang tot een aantal premium services. Ten slotte is er ook nog een abonnement van 15 dollar per maand. Dat laat tot 15.000 triggers per maand toe, controleert elke minuut, biedt toegang tot premium services en voegt de mogelijkheid toe om beleidsinstellingen voor je bedrijf op te slaan.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business